Kedves Szülők!

Felkészítő tanárként évről-évre mi magunk is átéljük tanítványainkkal a felvételi időszak izgalmait.  A másik oldalról – iskolás gyermekek szüleiként – azt is nagyon jól tudjuk, hogy a felvételi procedúra bizony nekünk, nektek szülőknek is komoly megpróbáltatás. Figyelnetek kell a dátumokra, mit mikor kell csinálnotok, kitöltenetek, elküldenetek. Segítenetek kell a gyereknek megtalálni a számára megfelelő középiskolát, és azért ez lássuk be, elég nagy felelősség. Vele kell izgulnotok, ha elakad, segítenetek.

Segítség a felkészülésben

Ha a Webkurzus online felvételi előkészítőjét választjátok, folyamatosan nyomon követhetitek gyermeketek haladását. Szülőként lehetőségetek van megnézni az anyagokat, velük gyakorolni. Ha támogatásra szorulnak, a letölthető tananyagok és videós magyarázatok alapján ti is tudtok nekik segíteni.

Látjátok eredményeiket, amiket a feladatlapokkal, tesztekkel, próbafelvételikkel elérnek, így tudjátok majd, mik azok a területek, amikre rá kell még gyúrni. Kérdezhettek tőlünk tanároktól is, írhattok emailt, konzultálhatunk az oktatási portálon keresztül, vagy akár telefonon. Tarthatjuk egymásban a lelket, hogy mindketten sziklaszilárdan álljunk a gyermek mellett. Folyamatos visszajelzést, kontrollt, segítségnyújtást biztosítunk.

Alapozunk a 21. századi készségekre, kihasználjuk az e-learning módszerekben rejlő lehetőségeket,
hiszünk a folyamatos pedagógiai megújulásban!

 

Ezért a “hagyományos” felvételi előkészítőkhöz képest a mi online felvételi kurzusunk ma még kicsit formabontónak számít! Digitális tananyagainkkal tavaly bemutatkoztunk a hazai e-learning közösség legnagyobb hagyományokkal rendelkező éves konferenciáján, a XVII. eLearning fórumon. A képre kattintva megnézhetitek Kovács Krisztina előadását a tavalyi felvételi előkészítőnkről. Ráadásul idén még ehhez képest is több újítással készülünk, de nem akarjuk előre elsütni az összes puskaport…

Felvételi előkészítő - e-laraning

Kovács Krisztina előadása a XVII. eLearning fórumon

Ha bármilyen további kérdésetek lenne az előkészítő tartalmi részével, tematikájával, módszereivel kapcsolatban, vegyétek fel a kapcsolatot vezető tanárainkkal: Kovács Krisztina – magyar nyelv, Töreky Szilvia – matematika.

A dátumok, amiket észben kell tartanotok

 • 2017. október 20-án megjelennek a középfokú iskolák felvételi tájékoztatói az iskolai honlapokon
 • 2017. november 15-én megtudhatjátok, hogy gyermeketek mely középiskolákban írhatják meg a központi felvételi vizsgát. Választhattok: lehet a lakóhelyetekhez legközelebbit, vagy a kívánt középiskolát. Ahol a gyermek írja a feladat lapot, azt ott is fogják javítani.
 • 2017. december 8-ig kell jelentkezni a központi felvételi eljárásra.
 • 2018. január 20-án pedig megírják a gyerekek a felvételit magyarból és matematikából is.

A fenti dátumokra kell figyelni, de ez a kevesebb, a technikai része. A lényeg a lelki támogatás és a segítség a felkészülésben!

A központi felvételi eljárás menete

 • 2018. január 20-án 9.30-kor meg kell jelenni abban a középiskolában, ahol írjátok a felvételit. Tolltartóval, vonalzóval, körzővel, tollal, ceruzával, radírral, szőlőcukorral, csokival és vízzel. Számológépet ne vigyetek, azt úgysem használhatjátok!
  Először a terembeosztást kell megnézni, majd megkeresni a termet, ahol a felvételi zajlik majd. 10 órától kezdődik az írásbeli. Először a magyart írják meg a gyerekek, erre 45 perc áll rendelkezésükre, majd a matekot, amire szintén háromnegyed órájuk lesz. (Pótfelvételire a következő szombaton van lehetőség, de persze csak nagyon indokolt esetben:))
 • 2018. február 8-ig értesítik az iskolák a felvételin elért eredményekről a diákokat.
 • 2018. február 19. a Felvételi jelentkezési lapok beküldésének határideje
 • 2018. február 22- március 3: szóbeli felvételi eljárások időpontja
 • 2018. március 14-ig nyilvánosságra hozzák a középiskolák a felvételi jegyzéküket
 • 2018. márc. 21-22-én lehetőség van a módosításra, ilyenkor változtathattok a megjelölt iskolák sorrendjén az eredmények tükrében
 • 2018. április 27-éig megküldik a középiskolák a felvételről (vagy ilyen nem lesz az elutasításról) szóló levelet.